Service, vedligeholdelse & reparation af dit tag

Taget fungerer som både overtøj og regnfrakke for din bygning: Huller eller skader på taget kan påvirke resten bygningen.

Vigtig vedligeholdelse

Året igennem udsættes dit tag for slid og påvirkninger. Hvis ikke taget er sundt og tæt, kan vand og fugt skade alt fra tagkonstruktion til fundamentet. Derfor bør du jævnligt efterse dit tag, så du er sikker på, at standen er helt i top.

Tjek samlinger, taghætter og skotrender

Ved at lave en række simple tjek på de mest udsatte steder på taget, kan du komme langt. Gennemgå tagets inddækninger ved eksempelvis ovenlysvinduer, skorsten og taghætter, som kan være tæret eller beskadiget. Tjek i samme omgang murværket ved skorstenen for revner og skader.

Skotrenderne skal være frie for genstande, der kan blokere afledningen af regnvand fra taget – og tjek også tagrenderne, som altid skal være fri for skidt og blade.

Har du mulighed for det, er det også ofte en god idé at kontrollere tagets inderside. Fugt og mug afslører utætheder, som måske ikke er synlige udefra.

Alger og mos skader på sigt

Er der stor vækst af alger og mos på dit tag, bør du fjerne det hurtigst muligt. Væksterne nedbryder nemlig taget og kan forkorte tagets levetid væsentligt.

Har væksterne været på taget gennem lang tid, bør du få en professionel tagekspert til at gennemgå dit tag.